RSS Feed

escudella i carn d’olla: BON NADAL!!!!!!

25 Desembre 2007 by le cuisiner

Sens dubte, aquest és el plat estrella del Nadal, si més no, ho és a casa nostra i voldria compartir-lo amb vosaltres:

Ingredients per a 10 persones: 
12 litres d'aigua, tres quarts de gallina (sense pell ni greix), un parell de peus de porc oberts per la meitat i tambe un tros d'orella, de morro i de cua. 6 ossos d'espinada de porc i un parell d' ossos de pernil, mig kilo de botifarra negre, quatre pilotes de carn picada de porc i vedella, mitja col d'olla, 5 pastanagues, 5 patates, mig kilo de galets grossos (com més grossos millor), 100 grams de pinyons, un nap, i un parell de branquillons d'api.

 

[@more@]

Rentar be totes les carns i sumegir-les en una olla gran amb l'aigua (6-8 litres). Tant bon punt arrenqui el bull, treure l'escuma que s'haurà format i afegir els cigrons prèviament remullats. Quan l'olla porti aproximadament una hora i mitja bullint, afegir-hi totes les verdures, les patates netes i tallades, així com la pilota i la botifarra.Quan tot sigui cuit, cal separar en una safata, per un costat les carns a part les verdures i les patates.Portar el caldo de nou a ebullició i afegir els galets de Nadal. Abans que finalitzi la cocció de la pasta, afegir els pinyons.La sal, és convenient afegir-la quasi al final, per tal que el caldo no quedi massa fort.Després del primer plat de caldo amb galets de Nadal, es presenta a taula la safata amb tots els ingredients de la preparació del caldo i es serveix a cada començal una petita porció de cada aliment.


No hi ha comentaris

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

escudella i carn d’olla: BON NADAL!!!!!!

by le cuisiner

Sens dubte, aquest és el plat estrella del Nadal, si més no, ho és a casa nostra i voldria compartir-lo amb vosaltres:

Ingredients per a 10 persones: 
12 litres d'aigua, tres quarts de gallina (sense pell ni greix), un parell de peus de porc oberts per la meitat i tambe un tros d'orella, de morro i de cua. 6 ossos d'espinada de porc i un parell d' ossos de pernil, mig kilo de botifarra negre, quatre pilotes de carn picada de porc i vedella, mitja col d'olla, 5 pastanagues, 5 patates, mig kilo de galets grossos (com més grossos millor), 100 grams de pinyons, un nap, i un parell de branquillons d'api.

 

[@more@]

Rentar be totes les carns i sumegir-les en una olla gran amb l'aigua (6-8 litres). Tant bon punt arrenqui el bull, treure l'escuma que s'haurà format i afegir els cigrons prèviament remullats. Quan l'olla porti aproximadament una hora i mitja bullint, afegir-hi totes les verdures, les patates netes i tallades, així com la pilota i la botifarra.Quan tot sigui cuit, cal separar en una safata, per un costat les carns a part les verdures i les patates.Portar el caldo de nou a ebullició i afegir els galets de Nadal. Abans que finalitzi la cocció de la pasta, afegir els pinyons.La sal, és convenient afegir-la quasi al final, per tal que el caldo no quedi massa fort.Després del primer plat de caldo amb galets de Nadal, es presenta a taula la safata amb tots els ingredients de la preparació del caldo i es serveix a cada començal una petita porció de cada aliment.


No hi ha comentaris

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.