RSS Feed

els panellets de Tots Sants

5 novembre 2007 by le cuisiner

  • Per a la massa:500 g. d'ametlles mòltes,  500 g. de sucre, 150 g. de patates cuites, raspadures de llimona
  • Guarnicions:100 g. de pinyons ,100 g. d'ametlles crues picades ,100 g. de coco ratllat ,25 g de cacau en pols ,2 ous ,fècula
 

Bulliu les patates amb la pela, xafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar. Barrejeu-les amb les ametlles mòltes, afegiu-hi el sucre en petites quantitats i treballeu-ho amb l'espàtula de fusta, raspeu la pela de la llimona i afegiu-la-hi; treballeu la massa lleugerament amb les mans.
Dividiu la massa en parts, segons les classes de panellets que vulgueu fer Pinyons: .
Formeu boletes, passeu-les per la fècula, la clara d'ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d'ou, amb un pinzell. Ametlla: 5. Formeu tires i després mitges llunes, passeu-les per la fècula í per la clara d'ou, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou. Coco:
Mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, paseu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb l'ou. Xocolata:
Mescleu la pasta amb 25 grams de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clàra i pel sucre.
Unteu les plaques del forn amb margarina i poseu-hi els panellets.
Prèviament, escalfeu el forn a 220 C; introduïu-hi les safates i deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Serviu-los amb safata amb blonda, una vegada siguin freds.[@more@]


1 comentari

  1. camil ros ha dit:

    en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
    en el qual hi ha el vostre bloc, entre tots aquells escrits en català que m’agrada visitar.
    http://cuina.camilros.cat

Sorry, the comment form is closed at this time.