RSS Feed

les salsitxes

25 Juliol 2007 by le cuisiner

Les Salsitxes constituïxen una de les formes més antigues de carn processada. No es coneix ni el lloc ni l'època que es van desenvolupar però ja Homer en l'Odissea fa esment a la salsitxa com un dels aliments favorits dels grecs.

Els romans les acostumaven a menajr en els seus bacanals, saturnals, festins, convits, banquets i altres reunions més modestes i mesurades.

Epicur, com bon epicureísta, coneixia diversos tipus de salsitxa: amb porc i especies, curades amb vi, fumades, amb ametlles, etcètera.

Durant l'Edat Mitjana van adquirir fama les Salsitxes de Frankfurt, Bolonya, Gothenburg, etc., que conserven encara els noms dels seus llocs d'origen.

I, als Estats Units, les Salsitxes formen part de la cultura nacional en la seva forma de hot dog. La carn mòlta necessària per a la fabricació de les Salsitxes es barreja amb sal, especies, sals de curar, greixos i gel per assolir una emulsió.

Aquesta conté partícules fines de greix recobertes amb proteïnes dissoltes de la carn. A l'escalfar-la durant el fumat, la proteïna coagula i atrapa les partícules de greix.

Algunes Salsitxes es mantenen en refrigeració durant llarg temps per assolir una fermentació semblant a la del formatge o la cervesa.

Les composicions de les Salsitxes varien notablement; poden emprar-se: cap de bestiar, porc, carner, peix, tortuga, cabra, balena, ruc, camell, etc., i barreges de llet, cereal, patates i farina de soja. El chorizo és, en principi, una salsitxa amb components poc usats en les convencionals: all, orenga, pimentó, etcètera. Encara que en el passat es van usar exclusivament budells d'animals per a embolicar les Salsitxes, actualment predominen els materials celulòsics i de col·làgen. Generalment aquests embolcalls estan tractades químicament amb la finalitat de protegir el farciment de carn.


[@more@]


No hi ha comentaris

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.