RSS Feed

blat de moro escairat (plat de patum)

5 Juny 2007 by le cuisiner

Com que ve la Patum fem un petit homenatge a Berga i us explicaré com es fa l'escudella de blat de moro escairat.

Blat de moro, de gra gros i blanc, escairat (pelat a la pedra), mongetes seques, una careta, un peu i una cua de porc, un tallet de sagí salat, un os de pernil, un bon tros de gallina, uns camagrocs secs, oli, sal i aigua.

La nit anterior, es remulla el blat de moro escairat i, també, unes quantes mongetes seques. L'endemà, a primera hora, (cal que bulli 5 o 6 hores, per estovar-lo), s'esbandeix el bat de moro i es posa a bullir junt amb la careta, el peu i la cua de porc, un tallet de sagí, un tros d'os de pernil i un bon tros de gallina. Quan faci unes tres hores que cou, es retira el tall de l'olla i s'hi posen les mongetes. Mitja hora abans d'acabar, es rectifica de sal i s'hi torna a tirar el tall. Llavors, es remullen els camagrocs.

El tall es serveix separat de la resta. En el moment de servir, es dóna un volt als camagrocs per la paella, amb un raig d'oli, i es tiren damunt del tall.

[@more@]


1 comentari

  1. La nit anterior, es remulla el blat de moro escairat i, també, unes quantes mongetes seques. L’endemà, a primera hora, (cal que bulli 5 o 6 hores, per estovar-lo), s’esbandeix el bat de moro i es posa a bullir junt amb la careta, el peu i la cua de porc, un tallet de sagí, un tros d’os de pernil i un bon tros de gallina. Quan faci unes tres hores que cou, es retira el tall de l’olla i s’hi posen les mongetes. Mitja hora abans d’acabar, es rectifica de sal i s’hi torna a tirar el tall. Llavors, es remullen els camagrocs.

Sorry, the comment form is closed at this time.